Diferențele dintre casa de pariuri și cazinoul online

Casele de pariuri te întâmpină astăzi aproape la tot pasul. Indiferent că te afli pe stradă, la colțul străzii sau în zonele bune ale orașului, vei găsi o casă de pariuri în apropiere, de la diferiți operatori. Acestea s-au înmulțit în ultima perioadă și prin prisma relaxării legislației, care a fost extrem de restrictivă cu acest domeniu în anii din urmă. Mai mult, odată ce ai ajuns acasă ești întâmpinat de oferte inclusiv pe TV sau pe telefonul mobil, astfel încât poți spune că jocurile de noroc te urmăresc aproape pretutindeni. În realitate însă, fiecare casă are în spate instrumente de marketing atent alese, cu ajutorul cărora încearcă să ajungă la posibilii jucători și, mai mult, să anticipeze nevoile jucătorilor. Cum alegem însă o casă de pariuri pe gustul nostru și, mai ales, cum putem beneficia la maximum de ofertele puse la dispoziție de acestea? Mai mult, există vreo diferență între o casă de pariuri și un cazinou online sau, în principiu, este cam același lucru? Despre toate acestea, vom vorbi în rândurile ce urmează.

Ce este casa de pariuri?

Fără a oferi o explicație de dicționar, o casă de pariuri putem spune că este locul în care jucătorii pot plasa pariuri în mod legal, în condițiile stabilite de fiecare operator în parte. De obicei, acestea sunt construite pe baza pariurilor sportive, însă  putem plasa mize pe absolut orice eveniment este agreat de operatorul respectiv. Astfel, poți paria atât pe un meci de fotbal de Liga Campionilor, spre exemplu, dar și pe un alt sport sau eveniment extraordinar, cum ar fi alegerile dintr-un anumit stat. De asemenea, se pate paria pe câștigătorii unor competiții internaționale de natură culturală sau din sfera show-bizz-ului, precum Eurovision sau acordarea Premiilor Oscar. În principiu însă, ponderea cea mai consistentă la un astfel de operator o constituie pariurile sportive.

Cum funcționează?

Mutarea caselor de pariuri în zona online a adus o serie de schimbări importante, precum și un set consistent de avantaje pentru utilizatori. În primul rând, la casa de pariuri online nu există noțiunea de rând sau de deplasare la ghișeu, câtă vreme absolut toate operațiunile – de la depunerea de bani în cont, efectuarea de plăți și completarea biletelor – se desfășoară online. Pe de altă parte, la casele de pariuri, completarea biletelor se face virtual, de pe calculator, iar validarea și verificarea biletelor se face instantaneu, după afișarea rezultatelor. Totodată, aici ai la dispoziție toate informațiile și statisticile de care ai nevoie, fără a mai fi nevoie să răsfoiești teancuri întregi de hârtii împrăștiate prin sala de jocuri.

Spre deosebire, un cazinou online pune accentul, după cum îi spune și numele, pe jocurile de tip casino. Cele mai răspândite în ziua de astăzi sunt jocurile de tip slot, așa-numitele jocuri ca la păcănele, dar tot aici pot fi găsite cele mai cunoscute jocuri de masă, precum ruletă, BlackJack, Poker sau Baccarat. Iar dacă dorești să simți cu adevărat tensiunea cazinourilor adevărate, ai posibilitatea de a paria live, în fața unor dealeri de la cazinourile consacrate. Mai mult, pentru a împăca toate categoriile de public, site-urile caselor de pariuri sunt astăzi comune cu ale cazinourilor online, cu secțiuni bine definite, astfel încât operațiunea de pariere să fie cât mai simplă pentru jucători.